werken op vakantie

Het is bijna zo ver, vakantie! Wat zijn jouw plannen? Zon, zee en strand? Lange warme zomeravonden in het park? Of gooi je het over een hele andere boeg en ga je flink aan de slag als vakantiekracht? Wij zetten de belangrijkste informatie over vakantiewerk voor je op een rij. Zo kom je zeker de zomer door!

Wat mag ik doen

Om vakantiewerk te mogen doen moet je minimaal 13 jaar oud zijn. Je mag dan alleen licht, niet industrieel werk doen. Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je bijna elk soort vakantiewerk doen. Je hebt hiervoor geen officiële toestemming nodig van je ouders/verzorgers. Als je werkzaamheden met gevaarlijke stoffen of machines gaat doen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ook het serveren van alcohol mag je pas doen vanaf je 18e.

Aan de slag als kunstgebittenkoerier of station omroepster? Of toch liever werken als gadgetkenner of BBQ specialist? Check hier de top 10 leukste vakantiebaantjes!

Loon

Vanaf je 15e heb je recht op het minimumloon. De hoogte hiervan hangt af van je leeftijd. Voor iemand van 16 jaar is dit bedrag, op basis van een 36 urige werkweek, €3,33 per uur. Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht van de bedragen per leeftijd. Als je onder een cao valt kun je in de loontabellen kijken die in de cao staan.

Als je werkt betaal je belasting in Nederland. Dit moet dus ook als je een vakantiebaantje hebt. Meestal wordt er meer belasting ingehouden dan nodig is. Daarom kan je vaak een gedeelte van het geld terugvragen van de Belastingdienst. Lees hier hoe je belasting terug kunt vragen en maak gebruik van onze handige Belastingassistent app om snel te berekenen hoeveel je terug kunt krijgen.

Zwart of wit werken?

Als je zwart werkt, dus zonder contract, betekent dit dat je werkt zonder dat jij en je werkgever belasting en sociale premies betalen. Omdat je dit niet betaalt, krijg je vaak meer loon. Hiernaast wordt loon bij zwart werk vaak contant uitbetaald. Dit lijkt misschien uitnodigend. Toch kleven er veel risico’s aan zwart werken. Buiten het feit dat het verboden is, ben je niet verzekerd bij bedrijfsongevallen. Hiernaast krijg je niet doorbetaald bij vakantie of als je ziek bent. Dus, ben je van plan om deze zomer te gaan werken? Loop dan geen risico en doe het wit!