Nul-uren contract wat zijn je rechten?Wisselt het aantal uren dat je werkt regelmatig? Heb jij geen gegarandeerd salaris, maar wisselt dit maandelijks of zelfs wekelijks? Dan heb je waarschijnlijk een 0-urencontract. Ook met een 0-urencontract heb je bepaalde rechten en plichten. Die zetten we voor je op een rij.

Wat is een 0-urencontract?

Er is vaak onduidelijkheid rondom 0-urencontracten. Voor dit soort contracten gelden namelijk andere regels dan voor een contract met een vast aantal uren. Met een 0-urencontract ga je in dienst bij een bedrijf zonder afspraken te maken over het aantal uren dat je werkt. Dat kan betekenen dat je de ene week 20 uur werkt en de volgende week helemaal niet. Uiteraard heeft dat ook invloed op het salaris dat je ontvangt. Als je veel werkt heb je veel salaris en als je niet werkt heb je geen salaris.

Er bestaan ook oproepcontracten. Veel mensen verwarren deze met het 0-urencontract, maar zijn niet hetzelfde.

Jouw rechten bij een 0-urencontract

Check altijd goed de voorwaarden van jouw contract. Want ook met een 0-urencontract bouw je bepaalde rechten op. Werk jij bijvoorbeeld langer dan 3 maanden een bepaald aantal uren dan kun je een beroep doen op het rechtsvermoeden van arbeidsomvang. Dat wil zeggen dat jij waarschijnlijk recht hebt op een contract met een vast aantal uren. Wil je werkgever het contract niet aanpassen? Dan moet hij daar een hele goede reden voor hebben.

Van nul uur naar een contract met een vast aantal uren

Jouw 0-urencontract gaat direct over in een vast contract in de volgende situaties:

  • Heb je 3 tijdelijke 0-urencontracten? Zijn deze steeds direct na elkaar, of binnen 3 maanden afgesloten? Dan is je vierde arbeidscontract automatisch een vast contract. Het kan zijn dat je cao hiervan afwijkt. En dat je bijvoorbeeld pas na 4 contracten een vast contract krijgt.
  • Krijg je een tweede of volgend contract? En werk je daarmee meer dan 24 maanden voor een werkgever? Dan verandert je 0-urencontract automatisch in een vast dienstverband.
  • Heb je eerst een 0-urencontract van 24 maanden en daarna meteen een tijdelijk contract van maximaal 3 maanden? Dan krijg je daarna geen vast contract. Maar is je tijdelijke contract wel langer dan 3 maanden? Dan heb je wel recht op een vast dienstverband.

Vragen over je contract?

Twijfel je wat voor contract je hebt? Of heb je nog vragen over jouw contract? Neem voor al je vragen over werk in inkomen contact op met de FNV.