Word je ziek, dan is het belangrijk dat je je tijdig ziek meldt. Of je nu in loondienst bent of een uitkering ontvangt. Ben je in loondienst? Dan meld je je ziek bij je werkgever. Ontvang je een WW-uitkering? Dan moet je jezelf ziek melden bij het UWV.

Zo werkt ziek melden tijdens WW

Word je ziek tijdens je WW-uitkering? Of krijg je WW en word je ziek tijdens een vakantie buiten Nederland? Dan meld je dit uiterlijk de tweede dag dat je ziek bent bij het UWV.

Na 3 dagen neemt het UWV contact met je op om te polsen hoe het met je gaat. En om te horen wanneer je verwacht weer beter te zijn.

Langer dan 13 weken ziek tijdens WW

Is het geen griepje, maar ben je langer ziek? Dan hou je de eerste 13 weken recht op je WW-uitkering. Wel moet je dan aan de verplichtingen van de WW voldoen. Dat betekent dat je moet blijven solliciteren, voor zover je ziekte het toelaat. Doe je dat niet, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor je WW-uitkering. Het UWV kan je uitkering bijvoorbeeld tijdelijk verlagen.

Met het UWV spreek je af wat wel en niet haalbaar is.

Ben je na 13 weken nog niet beter? Dan ga je de Ziektewet in. Het UWV zal je WW-uitkering tijdelijk omzetten in een Ziektewetuitkering.