Ben je ziek, dan heb je geen zin in gedoe. Maar het kan gebeuren dat je werkgever niet meewerkt aan jouw ziekmelding. Of dat hij je loon niet doorbetaalt. Dan zul je helaas toch stappen moeten zetten.

Wat als mijn werkgever mij niet ziek wil melden?

Accepteert je werkgever niet dat je ziek bent? Dan is het handig om hem een aangetekende brief te sturen. Daarin vermeld je dat je ziek bent en geef je de datum aan waarop jij je ziek hebt gemeld. Ook zet je in de brief dat je weer aan het werk gaat, zodra je beter bent. Daarnaast kun je ook tegen je werkgever zeggen dat je een oproep van een bedrijfsarts wilt krijgen. De bedrijfsarts kan vervolgens bepalen of je wel of niet ziek bent. En of je (gedeeltelijk) wel of niet aan het werk moet.

Wat als mijn werkgever geen loon doorbetaalt?

Je werkgever is verplicht om jou loon door te betalen als je ziek bent. Sommige werkgevers willen dat niet doen en melden je niet ziek. Want iemand die niet ziek is en niet werkt, ontvangt geen loon. Heb je aan het einde van de maand geen salaris ontvangen? Dan zal je werkgever zeggen dat je niet ziek was, maar dat je gewoon niet hebt gewerkt. En dus geen recht hebt op loon. Maar doordat je een aangetekende brief hebt gestuurd, heb je bewijs dat je je wél ziek hebt gemeld. Dit bewijs vergroot de kans dat je werkgever je salaris over je ziekteperiode toch stort. Doet hij dat niet? Dan vergroot de aangetekende brief de kans dat je via een loonvordering je loon alsnog krijgt.