Meestal heb je geen recht op een WW-uitkering als je zelf ontslag neemt. Ook niet als je dat in je proeftijd doet. Het UWV beschouwt je dan als verwijtbaar werkloos. Dat is een reden om een WW-aanvraag af te wijzen.

Zelf ontslag nemen en toch WW

Gooi je zelf de handdoek in de ring? Dan gaat het UWV ervanuit dat je een andere baan hebt. Of dat je er bewust voor kiest om (tijdelijk) niet te werken. Bijvoorbeeld om voor je kinderen te zorgen. In dat geval heb je geen recht op een WW-uitkering.

Er zijn 2 situaties waarin het UWV mogelijk wel WW toekent:

  • Je moet verhuizen voor het werk van je partner. Hierdoor is de reistijd van en naar je werk meer dan 3 uur.
  • Je kan het werk niet meer aan, krijgt een burn-out of andere gezondheidsklachten. In dit geval moet een (bedrijfs)arts adviseren dat een ontslag nodig is.

Jij en je werkgever beëindigen samen het contract

Je behoudt ook het recht op WW als je werkgever het eens is met je ontslag. Dat heet ‘met wederzijds goedvinden’. Je legt aan je werkgever uit dat je het werk niet meer ziet zitten. Je vraagt of hij wil meewerken aan een ontslag met wederzijds goedvinden.

Je werkgever legt de afspraken over het ontslag vast in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Daarin staat onder andere de datum dat je uit dienst treedt.

Let op: Zelf ontslag nemen is altijd riskant. Twijfel je of je WW-uitkering in gevaar komt? Neem dan eerst contact met ons op.