Is je WW-uitkering gestopt omdat je weer bent gaan werken? En word je opnieuw werkloos? Vraag dan opnieuw een WW-uitkering aan op www.werk.nl.

Herleving van de WW

Word je binnen 26 weken opnieuw werkloos, dan loopt je oude WW-uitkering weer verder. Dit heet ‘herleving van de WW’. Het is belangrijk dat je de uiterste datum kent waarop je uitkering nog kan herleven. Deze datum vind je in de brief van het UWV over het stopzetten van je WW-uitkering.

Opnieuw werkloos binnen 26 weken

Er verandert niets in je WW-uitkering als je binnen 26 weken opnieuw werkloos wordt. Je oude uitkering herleeft. Je ontvangt dat deel van de WW-uitkering waar je nog recht op had.

Stel: je bent werkloos en hebt recht op 10 maanden WW. Na 3 maanden ga je weer aan het werk. Na 16 weken houdt dat werk op en ben je weer werkloos. Je kunt aanspraak maken op je oude uitkering en hebt nog recht op 7 maanden uitkering.

Opnieuw werkloos na 26 weken

Word je na 26 weken opnieuw werkloos? Dan krijg je een nieuwe uitkering. Je hebt nieuwe WW opgebouwd.

Verdiende je in je laatste baan minder dan het salaris dat je ervoor had? En ben je binnen een jaar tijd opnieuw werkloos geworden? Dan baseert het UWV je uitkering op het eerdere hogere salaris.

Geen recht meer op WW

Heb je je volledige WW-uitkering benut? Of ben je ziek geworden? Je hebt dan geen recht meer op WW. In dat geval zijn er andere oplossingen. Een andere uitkering bijvoorbeeld, zoals de bijstandsuitkering.