Ga je gedeeltelijk weer werken, dan zal je WW-uitkering lager uitvallen. Hoeveel lager hangt af van het aantal uren dat je weer gaat werken. Het UWV berekent dit voor je, zodra je meldt dat je een nieuwe baan hebt.

Recht op gedeeltelijke WW

Ga je weer werken, maar blijf je minimaal 5 uur per week werkloos? Dan ben je gedeeltelijk werkloos. Je WW eindigt voor de uren die je gaat werken. Voor de uren die je werkloos blijft, behoud je je uitkering. Stel: je krijgt een WW-uitkering voor 40 uur en je gaat 32 uur werken. Je hebt dan recht op een WW-uitkering voor 8 uur.

Ga je zoveel werken dat je minder dan 5 uur werkloos blijft? Dan ben je voor de wet niet langer werkloos. In dit geval zal je WW volledig eindigen.

Let op: is jouw uitkering gebaseerd op minder dan 10 uur per week? Dan kun je ook voor minder dan 5 uur een WW-uitkering ontvangen. Stel: je krijgt WW voor 9 uur per week en gaat 5 uur per week werken. Je hebt dan recht op een WW-uitkering voor 4 uur.

Sollicitatieplicht

Hou je naast je nieuwe baan een WW-uitkering, dan moet je doorgaan met solliciteren.

Tijdelijke baan

Neem je een tijdelijke baan aan en word je daarna opnieuw werkloos? Dan kun je na deze periode terugvallen op je oude WW-uitkering. Bijvoorbeeld als je iemand in een bedrijf tijdens zwangerschapsverlof vervangt.

Voorwaarde is dat deze tijdelijke baan niet langer dan 26 weken duurt. Werk je langer dan een half jaar, dan wordt je WW-uitkering opnieuw bepaald. Vaak heeft dit gevolgen voor de hoogte van je uitkering.