Ben je in loondienst, dan heb je altijd een werkgeversverklaring nodig om een hypotheek te krijgen. In de verklaring staat onder andere je jaarinkomen en of je een vast contract hebt. Heeft je werkgever je een lening verstrekt? Dan staat dat er ook in.

Inzicht in jouw inkomen

De werkgeversverklaring geeft weer wat jouw inkomen is. De inkomens in de verklaring en op je loonstrook moeten overeenkomen. Je werkgever vult de verklaring in. Je hebt deze nodig om een hypotheek af te sluiten. De bank wil zekerheid dat jij je hypotheeklasten kunt blijven betalen.

Soms heb je de verklaring ook nodig om een huurcontract af te sluiten.

Intentieverklaring

Wil je een hypotheek en heb je een tijdelijk contract? Dan kun je ook niet zonder intentieverklaring. Die is onderdeel van de werkgeversverklaring. In de intentieverklaring geeft de werkgever aan dat hij je in vaste dienst wil nemen. Onder de voorwaarden dat je goed blijft presteren. En dat het goed blijft gaan met het bedrijf.

Zonder intentieverklaring neemt de bank jouw tijdelijke inkomen niet mee in je hypotheekaanvraag.

Hoe kom je aan een werkgeversverklaring?

Vrijwel alle hypotheekverstrekkers hebben een actuele werkgeversverklaring voor je. Vaak bieden ze een online versie en een printversie.