Een beoordelingsgesprek is een gesprek tussen jou en je leidinggevende. Hij geeft zijn oordeel over jouw werk. Het is een ongelijkwaardig gesprek. Dat wil zeggen dat het alleen gaat om de mening van de werkgever, niet om die van jou.

7 tips voor je beoordelingsgesprek

Ook al gaat het in een beoordelingsgesprek niet om jouw mening, je kunt je wél goed voorbereiden. Met deze tips kom je goed beslagen ten ijs:

  • Vraag op tijd naar de agenda van het gesprek. Mis je onderwerpen die jij graag aan bod ziet komen? Draag deze voor aan je leidinggevende.
  • Laat het hele jaar door zien wat je doet en hoe je dat doet. Maak hier ook een overzichtje van voor je beoordelingsgesprek.
  • Denk na over je eigen functioneren. Wat ging er de afgelopen tijd goed? Waaruit blijkt dat? Op welke punten had je problemen en hoe kwam dit? Door zelfreflectie kun je beter inhaken op de feedback die je ontvangt.
  • Lees verslagen van eerdere beoordelings- en functioneringsgesprekken. Wat heb je verbeterd en wat is onveranderd gebleven? En hoe komt het dat verbetering is uitgebleven?
  • De uitkomst van een beoordelingsgesprek mag je niet verrassen. Krijg je niet regelmatig feedback van je leidinggevende? Vraag erom. Dan kom je in het beoordelingsgesprek niet voor verrassingen te staan.
  • Wees erop voorbereid ook negatieve kritiek te krijgen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Probeer niet bij elk punt van kritiek in de verdediging te schieten. Stel open vragen en vraag om voorbeelden.
  • Het beoordelingsgesprek is niet het beste moment om over je salaris te onderhanden. Je kunt daarvoor beter een apart gesprek te vragen.

Het verslag van je beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek is erg belangrijk voor het vervolg van je loopbaan. Naar aanleiding van dit gesprek kan je leidinggevende bijvoorbeeld beslissen of je promotie maakt. Of meer gaat verdienen. Ben je ergens nieuw of heb je een tijdelijk contract? Dan hoor je vaak in een beoordelingsgesprek of je kunt blijven.

In het verslag van je beoordelingsgesprek staan het oordeel van je leidinggevende en de gemaakte afspraken. Lees het goed door voordat je het ondertekent. Je werkgever kán het verslag gebruiken in een ontslagprocedure. En ermee aantonen dat je niet langer geschikt bent voor jouw functie.

Oneens met het gespreksverslag

Ben je het niet eens met de inhoud van het verslag? Geef dit dan zo snel mogelijk aan. Onderbouw goed waarom je het niet met de inhoud eens bent. Het beste kun je je bezwaar schriftelijk kenbaar maken. Op die manier heb je altijd een bewijs.

Kom je er samen met je leidinggevende niet uit? Schakel dan een personeelsadviseur in of vraag ons om advies.