Ga je solliciteren? Dan stuur je je CV altijd mee met je sollicitatiebrief. Je CV is je visitekaartje. Je vermeldt kort en zakelijk wie je bent en wat je kwaliteiten zijn.

Hoe ziet een CV eruit?

Je CV of curriculum vitae is een opsomming van wie je bent. Je vermeldt alleen feiten: opleiding, werkervaring, relevante vaardigheden, talenkennis, hobby´s en nevenactiviteiten. Een CV is formeel van toon en niet langer dan 2 A4’tjes. Zo ziet een werkgever snel wie hij voor zich heeft.

In je CV hou je altijd rekening met de functie waarnaar je solliciteert. Je legt de nadruk op baantjes, studies en activiteiten die aansluiten bij de functie.

Voorbeeld-CV

Bekijk eerst een paar voorbeelden van anderen, voordat je je eigen CV gaat schrijven. Gebruik dit voorbeeld-CV (pdf) voor inspiratie bij het maken van je eigen curriculum vitae.

In het voorbeeld zie je een jonge, afgestudeerde vrouw. De focus in dit CV ligt op vaardigheden, omdat deze vrouw nog niet veel werkervaring heeft.

Voorbeeld CV

Klik op de afbeelding om naar het voorbeeld CV te gaan

6 tips voor je CV

Je CV is een van de belangrijkste onderdelen van een sollicitatie. Je CV en motivatiebrief zijn vaak bepalend of een werkgever je uitnodigt voor een gesprek. Maar waar moet je op letten als je je CV samenstelt? Wij hebben 6 handige tips voor je opgesteld!