Je werkgever is verplicht om je loon uit te betalen. Dat is de tegenprestatie voor het werk dat je voor hem doet. Bij een vergoeding ligt dat anders. Deze is niet verplicht voor de werkgever. Reiskosten, studiekosten, telefoonkosten kan je werkgever (deels) vergoeden, maar ga daar niet standaard vanuit.

Recht op loon

Wanneer je in een dienstverband gewerkt hebt, heb je ook recht op loon. Je werkgever is verplicht om je loon uit te betalen in geld. Je loon uitbetalen in natura is geen vervanging voor de euro’s die je zou moeten krijgen. Tenzij dit zo in je contract staat.

Wat is een vergoeding?

Een vergoeding is niet hetzelfde als loon. Het is een ander soort betaling van je werkgever aan jou. Met een vergoeding compenseert je werkgever kosten die jij voor je werk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld je telefoonkosten, reiskosten of verblijfskosten. Hij kan de overuren vergoeden die jij maakt. Ook in studiekosten kan je werkgever je tegemoet komen.

Vergoeding: niet wettelijk geregeld

Vergoedingen zijn niet wettelijk geregeld. In tegenstelling tot je loon. Kijk dus goed in je cao en arbeidscontract op welke vergoedingen je recht hebt.

Advies nodig?

Betaalt je werkgever je loon niet uit? Of zou hij je wel tegemoet mogen komen in alle kosten die je voor je werk maakt? Vraag ons om advies.