Tabaksrook is een kankerverwekkende stof. In de Arbowet staat dat je werkgever moet voorkomen dat je aan die stof wordt blootgesteld. Dat betekent dat je niet mag roken op een werk- of pauzeplek.

Rookvrije ruimtes

De kantine is altijd rookvrij. Net als werkkamers, hoe groot ze ook zijn. Ook in voertuigen die van je werk zijn, mag je niet roken. Denk aan leaseauto’s en vrachtwagens. Hou je je niet aan de rookregels, dan kan dat leiden tot een boete of zelfs ontslag. Voordat er sprake kan zijn van ontslag, moet je een aantal waarschuwingen hebben gehad.

Waar mag je wel roken?

Ben je een roker, dan mag je roken in speciale ruimtes. Zo’n ruimte moet groot genoeg zijn en voldoende licht en ventilatie bieden. Voor rokers is het fijn als er een rookplek is. Je werkgever is niet verplicht om er een in te richten. Is er binnen geen rookplek? Dan moet je om te roken naar buiten, waar niemand er last van heeft.

Twijfel je waar je wel en niet mag roken? Vraag het dan na bij je leidinggevende.

Wie controleert?

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voert controles uit. De NVWA komt langs zonder aankondiging. De controleur mag in elke ruimte een kijkje nemen. Roken jij of je collega’s ergens waar dat niet mag, dan levert dat je werkgever een boete op.

Rokers en niet-rokers: evenveel pauze?

Rokers nemen vaak meer korte pauzes dan niet-rokers. Sommige niet-rokers vinden dat oneerlijk. Het is moeilijk te zeggen of rokers daarmee ook minder hard werken. Korte pauzes kunnen ook je productiviteit verhogen.

Zijn er teveel discussies over de rookpauzes, dan kan je werkgever maatregelen nemen. Hij kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra pauzes in te stellen voor iedereen. Niet-rokers kunnen in die tijd een kopje koffie drinken of een luchtje scheppen.

Wat als je collega’s toch roken op het werk?

Je werkgever moet ervoor zorgen dat zijn werknemers beschermd zijn tegen tabaksrook. Dat is onderdeel van zijn zorgplicht. Je kunt hem aanspreken als collega’s toch op de werkplek roken. Werk je op een andere locatie dan je werkgever? Dan is hij nog steeds degene waar je bij terecht kunt. Krijg je geen gehoor, dan kun je: