Zit je in een sollicitatieprocedure voor een mooie baan? Dan kan een goede referentie helpen. Een eerdere werkgever of oud-collega kan vertellen over jouw functioneren. Uiteraard geef je alleen werkgevers als referent op, waarvan je weet dat ze jou positief beoordelen.

Jouw toestemming is voorwaarde

De nieuwe werkgever mag niet zomaar jouw referenties nagaan. Hij zal eerst jouw toestemming moeten vragen. Het is dan ook raadzaam om nooit namen en contactgegevens in je CV te zetten. Zet liever neer: ‘referenties op aanvraag’. Je mag jouw toestemming weigeren. Hou er wel rekening mee dat er dan bedenkingen kunnen ontstaan bij je nieuwe werkgever.

Referentie werkgever: niet verplicht positief

Je vorige werkgever is niet verplicht om een positieve referentie te geven. Weet je zeker dat je vorige werkgever een negatieve referentie over jou gaat geven? Dan doe je er verstandig aan hem niet als referent op te geven. Neem altijd contact op met een ex-werkgever, voordat je hem als referent opgeeft. Dan weet je zeker of hij een positieve referentie gaat geven. En voorkom je dat je hij (onaangenaam) verrast zal zijn.

Tips voor referenties

Wie vraag je om referenties? En wat is het juiste moment? We geven je een aantal tips:

  • Zet in je CV dat je referenties op aanvraag kunt geven en zet er nog geen namen in.
  • Vraag al om een referentie aan je werkgever als je nog voor hem werkt. Of vraag collega’s of ze iets positiefs vertellen over jullie samenwerking op een netwerk als LinkedIn.
  • Een referentie van je laatste werkgever is het meest relevant. Maar als je het goed kan onderbouwen, kun je ook een oudere referent kiezen.
  • Heb je nog maar weinig werkervaring? Dan kan een docent van je opleiding ook een referentie zijn.