Het kan gebeuren, dat je als werknemer ontslag op staande voet wilt nemen. Omdat je niet meer kunt werken op je huidige werkplek. Bijvoorbeeld vanwege seksuele intimidatie door je baas of pesterijen door collega’s. Heb je een aantoonbare, gegronde reden? Dan kun je vertrekken zonder rekening te houden met een opzegtermijn. Laat je goed adviseren, vóórdat je ontslag neemt.

Wel of geen recht op WW

Zeg je van het een op het andere moment je baan op? Dan moet er iets ernstigs aan de hand zijn, wil je niet je recht op WW verspelen. Zoals een situatie van geweld, seksuele intimidatie of ernstige pesterijen op de werkvloer. Is dat niet het geval, dan zijn de gevolgen van spontaan ontslag groot. Je hebt dan geen baan meer, geen inkomen én geen recht op een uitkering. Is er wel sprake van een ernstige situatie? Dan behoudt je volgens de wet je recht op een WW-uitkering.

Als je werkgever het niet eens is met je ontslag

Het is belangrijk dat je de reden van je vertrek met bewijsmateriaal kunt aantonen. Denk hierbij aan mails of schriftelijke verklaringen van andere mensen. Als je dat kunt, dan heb je in principe recht om te vertrekken. Het is heel goed mogelijk dat jouw werkgever het niet eens is met je vertrek. Hij kan dan een schadevergoeding van jou eisen. Of hij maakt er een zaak van voor de rechter. Hierop kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Win eerst advies in

Het is slim om advies in te winnen, voordat je ontslag op staande voet neemt. Want is jouw reden voor ontslag wel aantoonbaar zwaar genoeg? Overleg eerst met de FNV of met je rechtsbijstandsverzekeraar. Ben je lid van FNV? Dan krijg je van ons gratis advies en rechtsbijstand bij arbeidsconflicten.