Met een officiële waarschuwing kan je werkgever ongewenst gedrag vastleggen. Je krijgt niet zomaar een officiële waarschuwing. Alleen bij een ernstig incident op de werkvloer waar jij (mede) verantwoordelijk voor bent.

Een schriftelijke waarschuwing

Een officiële waarschuwing is een schriftelijke waarschuwing. Je werkgever neemt deze op in je personeelsdossier. Zo kan hij later aantonen dat je een waarschuwing hebt gehad.

Krijg je terecht een officiële waarschuwing, dan is dat een serieuze zaak. Meerdere waarschuwingen kunnen jouw werkgever het recht geven jou te ontslaan.

Wat moet je doen als je een officiële waarschuwing krijgt?

Krijg je een officiële waarschuwing, reageer hier dan schriftelijk op. In een aangetekende brief of in een e-mail met ontvangstbevestiging.

Met een schriftelijke reactie voorkom je dat je werkgever eenzijdig een negatief dossier opbouwt. Zo’n dossier is belangrijk voor je werkgever als hij een ontslagvergunning voor jou wil aanvragen. Of als hij voor een ontbinding van je arbeidscontract naar de kantonrechter stapt.

Wat staat er in jouw brief?

Stuur je een brief aan je werkgever, dan moet daarin staan:

  • Dat je het niet eens bent met wat je werkgever over jou zegt of schrijft. Geef bij elk kritiekpunt aan waarom je het oneens bent. Je brief heeft alleen waarde als je elk punt goed onderbouwt.
  • Dat je graag ziet dat je werkgever je reactie opneemt in je personeelsdossier.

Zorg ervoor dat je je reactie zo zakelijk mogelijk houdt. En wees positief. Bewaar jouw reactie en de brief van je werkgever ook altijd zelf.

Andere situaties

Er zijn meer situatie waarin het handig is om schriftelijk te reageren. Bijvoorbeeld als je werkgever een negatieve opmerking maakt over jouw functioneren. Of als je een negatief beoordelingsverslag of functioneringsverslag krijgt.

Je handtekening zetten

Waarschijnlijk vraag je werkgever jou om je handtekening te zetten onder een officiële waarschuwing. Het is belangrijk dat je uitsluitend documenten ondertekent waarmee je het inhoudelijk eens bent. Ben je het oneens met de inhoud? Dan kan niemand jou dwingen om te tekenen.

Wat je wel kunt doen, is tekenen voor gezien. Zet dan duidelijk naast je handtekening: ‘voor gezien, niet akkoord’.