Tijdens een sollicitatiegesprek moet je vragen eerlijk beantwoorden. Liegen is uit den boze. Maar er zijn gevallen waarin je de waarheid mag omzeilen.

Relevante vragen voor de functie

Een werkgever mag tijdens de sollicitatie alleen vragen stellen die relevant zijn voor de functie. Je hebt als sollicitant de plicht om deze vragen naar waarheid te beantwoorden. Geef je onjuiste informatie? Dan kan dit negatieve gevolgen hebben als je bent aangenomen. Dit is anders als de werkgever vragen stelt, die niet relevant zijn voor de vacature. Probeer altijd goed in te schatten of een vraag die je liever niet beantwoordt, relevant is.

Zwangerschap, medische kwesties, godsdienst of seksuele voorkeur

Voor een werkgever is het belangrijk om te weten of je geschikt bent voor een bepaalde functie. Ben je zwanger, dan heeft dat geen invloed op je geschiktheid. Daarom mag een werkgever niet vragen of je zwanger bent. Ook mag hij niet vragen of je een kinderwens hebt. Een werkgever mag je ook niet vragen naar je godsdienst of wat je seksuele voorkeur is. Doet hij dat toch, dan mag je ervoor kiezen om te liegen. Bij medische kwesties mag je liegen als je ziekte voor je functie niet rechtstreeks van belang is.

Wat als je gelogen hebt en je krijgt de functie?

Heb je gelogen over je zwangerschap? En krijg je de baan waarop je solliciteerde? Dan zal de sfeer misschien niet zo leuk zijn, als je werkgever erachter komt dat je toch zwanger bent. Je kunt dan zeggen dat je nog niet wist dat je zwanger was. Maar als je al heel wat maanden zwanger bent, is dat geen goed excuus meer. Je kunt ook tegen je werkgever zeggen dat hij die vraag tijdens het sollicitatiegesprek niet mocht stellen. Je kunt daarbij opmerken dat je nog altijd geschikt bent om het werk te doen, waarvoor je bent aangenomen.

Waarover mag je nooit liegen tijdens je sollicitatiegesprek?

Weet je dat je een bepaalde ziekte hebt? En dat deze van invloed zal zijn op jouw functioneren? Dan ben je verplicht om dit te melden aan je toekomstige werkgever. Je mag ook niet liegen over je diploma’s of werkervaring. Dat is informatie die relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert. Als de waarheid later boven tafel komt, kan dat een reden zijn voor ontslag.