Heb ik recht op een schadevergoeding als ik word ontslagen?

Als je zelf ontslag neemt heb je zelden recht op een schadevergoeding. Echter, als je door je werkgever bent ontslagen, is het ontslag mogelijk onrechtmatig. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je bent ontslagen tijdens ziekte of omdat de baas vindt dat je niet goed functioneert, hoewel je de laatste tijd wel goede beoordelingen hebt gehad.

Kennelijk onredelijk ontslagprocedure (afgeschaft) en schadevergoeding

Als je vermoedt dat het ontslag onrechtmatig was, kan je de kantonrechter vragen om het ontslag achteraf te toetsen. De kantontrechter kijkt of er sprake is van ‘kennelijk onredelijk ontslag’. Je baan zal je daarmee meestal niet terugkrijgen, maar de kantonrechter kan wél bepalen dat de werkgever een schadevergoeding moet betalen. Tot 1 juli 2015 kon je hiervoor gebruik maken van de kennelijk onredelijk ontslagprocedure, sinds 1 juli is deze procedure afgeschaft en kan iedereen in hoger beroep na een uitspraak van het UWV of de kantonrechter. Als je een ontslagvergunning afgegeven door het UWV wilt aanvechten, moet je binnen 2 maanden hoger beroep aantekenen bij de kantonrechter. Als je een ontslagvergunning afgegeven door de kantonrechter wilt aanvechten, moet je binnen 3 maanden hoger beroep aantekenen bij het gerechtshof.

Bewijslast

De bewijslast in het hoger beroep rust op de werknemer; jij moet dus aantonen dat het ontslag (kennelijk) onredelijk was.