Discriminatie op het werk komt helaas voor. Ongeveer 1 op de 3 werknemers komt weleens in aanraking met discriminatie op de werkvloer. Dat is veel! Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen in geval van discriminatie.

Wat is discriminatie?

Discriminatie is verboden in Nederland. Onder discriminatie verstaan we het ongelijk behandelen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Je moet dan denken aan afkomst, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.

Bijvoorbeeld. Als iemand zonder rijbewijs solliciteert naar een baan als vrachtwagenchauffeur en een afwijzing krijgt, dan is dat natuurlijk terecht. Maar wijst een werkgever de persoon af omdat de sollicitant: vrouw, donker, moslim of homo is. Dan is er sprake van discriminatie.

Wat kun je doen bij discriminatie op het werk?

Vind je dat jouw werkgever je discrimineert? Dien dan schriftelijk of telefonisch een klacht in bij het meldpunt antidiscriminatie in je woonplaats.

Je kunt je klacht ook indienen bij het College voor de Rechten van de Mens. Het college onderzoekt de zaak en geeft daarna een advies. Je werkgever kan het advies negeren. Wel kun je met het oordeel van het College van de Rechten van de mens naar de rechter. Meestal zal de rechter de mening van het college steunen.

Wij kunnen je altijd helpen in geval van discriminatie. Bel gratis met ons Contactcenter op 088 – 368 0 368.